"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 26/01/2014

"La (miserable) reforma laboral de la Coca Cola"

Article d'opinió d'Antoni Noguera, regidor de MÉS per PalmaEl tancament de la planta de la Coca Cola a Palma és la mostra perfecta de l'estafa de la crisi. Una empresa que té beneficis milionaris s'acull a la reforma laboral del Partit Popular que permet cruelment realitzar ERE per reorganització i millora de la competitivitat. El resultat és molt dur: els empresaris amplien el seu marge de beneficis a costa dels treballadors que seran acomiadats o hauran de partir fora de Mallorca amb els conseqüents problemes familiars. Projectes de vida destrossats que omplen de tristor a moltíssimes famílies del nostre país. Les conclusions són vàries:


1. Els mals governants han aprofitat la crisi per fer una reforma laboral que incentiva els acomiadaments i no la contractació, encara que les empreses tenguin grans beneficis. El binomi “casta política antiga” + “grans empresaris sense cap escrúpol” vol seguir mantenint el seu status quo i ritme de vida. Cal invertir les prioritats d'aquesta reforma laboral urgentment, per tal que es pugui facilitar la contractació digna i acabar amb aquests privilegis d'alguns pocs que són pagats amb el patiment de molts.


2. Hem d'apostar per una economia de la responsabilitat social i facilitar la vida empresarial i cooperativa a totes aquelles persones que aposten pel factor humà i les noves indústries antagòniques a l'economia de l'especulació. Han de tenir incentius fiscals tots aquelles empreses i cooperatives que generen la seva activitat econòmica amb suor i responsabilitat amb els seus treballadors, el seu entorn i el seu producte. Una altra economia és possible, i les administracions han d'invertir perquè així sigui. Ens jugam el futur.


3. Les administracions han d'estar devora de tots els treballadors acomiadats en dos sentits: primer, invertint en polítiques d'ocupació basades en la igualtat d'oportunitats, la formació i la reconversió laboral a sectors emergents de la nova economia. Segon, amb unes polítiques socials que puguin cobrir les necessitats bàsiques que puguin tenir aquestes famílies de forma temporal.


Article d'opinió publicat el 26 de gener a dbalears.cat:

http://dbalears.cat/actualitat/opinio/miserable-reforma-laboral-coca-cola.html


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: