"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/04/2015

MÉS per Mallorca aplicarà la renda mínima garantida per a totes les famílies sense ingressos

Fina Santiago presenta les propostes en matèria de serveis socials: “Una de les primeres prioritats de qualsevol Govern és que els ciutadans no passin gana, que totes les famílies tinguin les necessitats bàsiques cobertes”Avui MÉS per Mallorca ha presentat les propostes electorals en matèria de serveis socials. La coportaveu de la formació, Fina Santiago, acompanyada pel candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, i pel candidat a la Batlia de Palma, Antoni Noguera, ha presentat les mesures rodejada de persones anònimes, la majoria treballadors i treballadores de serveis socials, amb caretes que representen el conjunt de la ciutadania, “perquè volem transmetre que qualsevol ciutadà és potencialment un usuari o usuària dels serveis socials. Les persones duen caretes dels personatges de la nostra campanya perquè aquets personatges representen els ciutadans”.

 

Les propostes són les següents:

 

1- La propera legislatura no sols es recuperen els drets culturals, el educatius i els sanitaris, també el socials, desenvoluparem i aplicarem la Llei de Serveis Socials en vigor però que el Govern d’en Bauza ha tingut paralitzada. Aquesta llei donava drets socials al ciutadans i ciutadanes, tal com:

 

Renda bàsica garantida, per a totes les famílies sense  ingressos  per cobrir les necessitats bàsiques. “Una de les primeres prioritats de qualsevol Govern és que els ciutadans no passin gana, que les famílies tinguin les necessitats bàsiques cobertes”.

 

Augmentarem, conjuntament amb el Consell i els Ajuntaments, les unitats bàsiques de serveis socials. Cada 7 mil habitants hi haurà un treballador social, un educador i treballador familiar. Aquest augment de professionals permetrà no sols treballar amb les demandes expressades individualment si no també potenciar el treball comunitari i el treball en xarxa, per facilitar processos socials solidaris i de prevenció

 

Totes les persones majors de 85 anys que visquin soles tendràn dret a la teleassistència.

 

Servei d’ajuda a domicili per a totes les persones amb dependència si el seu cuidador és una persona major.

 

Beques socials per menjador pels menors vulnerables o en situació de risc.

 

Recuperarem la renda d’emancipació  de la passada legislatura per a tots els joves ex tutelats per poder fer un seguiment fins els 21 anys. 

 

2- El col·lectiu de persones amb problemes de salut mental serà una prioritat.

Diferenciarem clarament les competències entre salut i serveis socials. I des de serveis social augmentarem el centres de dia, les vivendes tutelades i les mini residencies.

 

3- Activarem, com ja es va fer l’anterior legislatura, la llei de dependència. Creació de noves places residencials i noves places de centre de dia.

 

4- El Tercer sector, serà un aliat clau per poder desenvolupar les politiques socials. Passarem de la subvenció a la concertació. Fins ara la concertació s’aplicava sols a places residencials, de centres de dia..., la propera lagislatura tambè és farà amb els programes socials.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: