"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/04/2015

“Volem decidir sobre els nostres impostos”

Biel Barceló: “La diferència entre allò que pagam anualment en impostos a Madrid i allò que rebem en serveis, és de 3.000 euros per habitant”El candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Biel Barceló, juntament amb la candidata al Parlament, Margalida Capellà, ha presentat avui les propostes de la formació per solucionar el greu problema de dèficit fiscal de les Illes Balears respecte de l’Estat, provocat per un sistema de finançament autonòmic que situa aquest país a la coa en finançament sanitari, educatiu, etc, per càpita d’entre totes les comunitats de l’Estat.

 

Barceló i Capellà han presentat les propostes davant la Delegació d’Hisenda a Balears, perquè “representa per nosaltres la injustícia del nostre sistema de finançament autonòmic actual”.

 

Han mostrat dues monedes que representen els recursos que generam front als recursos dels quals finalment disposam per finançar els nostres serveis públics. “Els ciutadans de les Illes Balears pagam en impostos molt més del que després rebem en serveis públics: 3.000 euros per ciutadà i per any. Cada ciutadà de les IB paga uns 9.000 euros anuals en impostos i, en canvi, només rep 6.000 euros en serveis. La diferència entre allò que pagam i allò que rebem és cada vegada més gran”, explica Barceló.

 

En conjunt, la diferència entre allò que pagam (uns 9.000 milions d’€) i allò que rebem (6.000) és de 3.264 milions.  Cada dia que passa, 9 milions d’euros surten de Balears com a conseqüència d’aquest injust sistema de finançament.

 

Balanç de la gestió del PP i del PSOE

 

1. Han passat 38 anys de democràcia i cada any els diputats de PP i PSOE a Madrid, voten al Congrés i al Senat pressupostos que situen a Balears a la coa del finançament autonòmic.

 

2. Som el territori de tot l’Estat amb pitjor finançament. Tenim la despesa en sanitat (IB: 1.144 €. País Basc: 1.560 €), educació (IB: 720 € País Basc: 1.560 €), investigació (IB: 85 €. País Basc: 637 €) i en foment de l’ocupació (IB: 83 €. Extremadura: 213 €) més baixes de tot l’Estat. 

 

3. Amb un millor finançament, tindríem millors serveis públics i podríem impulsar un canvi de model econòmic i crear ocupació. 

 

La proposta de MÉS per Mallorca

 

1) Volem decidir sobre com gastam els nostros impostos. Recaptar tots els impostos que pagam a través de l’Agència Tributària de les Illes Balears i després ja pagarem els serveis comuns i compartits amb l’Estat (Defensa, Afers Exteriors...) i aportar una quota de solidaritat pels territoris manco desenvolupats de l’Estat, la Unió Europea i del Món. Les IB continuaran essent un dels territoris més solidaris d’Europa i d’Espanya.

 

2) Només pactarem amb aquells que es comprometin a millorar el finançament de les IB: que votin aquí i a Madrid en favor dels ciutadans de les IB.

 

3) “Pagar per renda, rebre per població”: Les inversions de l’Estat als distints territoris han de respectar el principi de la població. Tots els habitants, independentment del territori a on visquin, han de rebre igual de serveis i prestacions que la resta.

 

Origen de les dades estadístiques citades: Ministeri d’Economia d’Espanya, Instituto Nacional d’Estadística i Guillem López-Casasnovas (Univ. Pompeu Fabra)


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: