"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/04/2015

MÉS per Mallorca es compromet a triplicar la inversió en recerca i innovació

Biel Barceló i Margalida Capellà es reuneixen amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i amb el seu equip, amb els quals es comprometen a assolir progressivament per a la UIB la mitjana estatal de finançament de les universitats. En R+D+I el compromís és augmentar la inversió del 0,33% del pressupost actual per arribar a l’1%El doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, s’ha reunit amb els representants de MÉS per Mallorca, el senyor Biel Barceló i la doctora Margalida Capellà, candidat a la Presidència del Govern i candidata número dos al Parlament de les Illes Balears, respectivament. Han assistit també a la reunió la doctora Dolors Forteza Rei, vicerectora de docència; la doctora Maria Antònia Fornés,  vicerectora de professorat; el doctor Antoni Aguiló, vicerector de campus, cooperació i universitat saludable; el doctor Pedro Grimalt, secretari general de la UIB; i la senyora Antònia Fullana, gerent de la UIB.

 

Aquesta reunió s’ha concertat a petició de MÉS per Mallorca amb l’objectiu d’intercanviar opinions sobre les propostes que la Universitat de les Illes Balears ha proposat recentment als partits polítics que concorren a les properes eleccions autonòmiques.

 

Després que el rector ha explicat les peticions i els suggeriments que fa la Universitat per a la propera legislatura, els representants de MÉS per Mallorca han manifestat el seu compromís d’assolir progressivament la mitjana de finançament de l’Estat espanyol en inversió a la UIB i, així mateix, de cobrir el capítol I de personal a través de la transferència nominativa corrent. Aquest compromís coincideix amb els objectius de MÉS per Mallorca:

 

-       Augmentar anualment el pressupost de la CAIB destinat a educació en un 10%, incloent-hi l’ensenyament universitari;

-       Augmentar progressivament fins a un 1% la inversió en R+D+I de la CAIB, que ara es troba en un 0,33%.

 

Biel Barceló ha manifestat que “l’educació i la recerca seran una prioritat” en cas de governar i, així mateix, per decidir qualsevol pacte de govern, i ha explicat que un dels objectius de MÉS per Mallorca és que la innovació i el coneixement siguin un motor de les Illes Balears. Per això ha presentat al rector i als membres del Consell de direcció el seu projecte de crear un Districte Digital, del qual la Universitat de les Illes Balears en serà un pilar fonamental. El Districte Digital seguirà l’experiència de ciutats del nostre voltant que s’estan especialitzant en activitats d’innovació i en coneixement: programes informàtics, articles biotecnològics, productes audiovisuals, disseny industrial... En aquest ecosistema urbà es facilitarà aquesta nova economia fent coincidir en un mateix espai tot allò que pot ajudar a generar coneixement: empreses amb departaments de recerca i innovació, institucions públiques balears que fan recerca, espais físics per a la creació, equips de recerca de la UIB...

 

En aquest àmbit, el Parc Bit és una excel·lent iniciativa com a incubadora i MÉS per Mallorca proposa estendre-la creant el Districte Digital a la zona del Polígon de Llevant amb l’edifici de GESA com a icona i aprofitant els solars buits que hi ha al voltant. Tot això només serà possible amb un augment de la inversió en recerca i innovació, que en aquests moments és la més baixa de tot l’Estat.

 

Rector, membres del Consell de Direcció i els representants de MÉS per Mallorca s’han compromès a mantenir canals de comunicació per desenvolupar les respectives propostes i, en qualsevol cas, a fer el possible per mantenir la UIB com a la institució pública d’ensenyament superior de més alta qualitat en formació i recerca i, a més, per garantir el reconeixement de la Universitat com a autoritat lingüística.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: