"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/04/2015

MÉS per Mallorca presenta un recurs per protegir Can Bibiloni

Joan Font recorda que l’edifici dissenyat per Gaspar Bennàssar és un dels escassos vestigis d’arquitectura industrial de tipologia modernista o d’Art Nouveau: “el nostre patrimoni històric és un valor que s’ha de protegir”El protaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, ha registrat un recurs d’alçada contra la decisió de la Comissió de Patrimoni Històric de la institució insular de denegar la declaració com a Bé Catalogat de l’immoble anomenat Fàbrica de Can Bibiloni, situat al numero 8 del carrer d’Aragó, a Palma. La base del recurs és la constant pèrdua de patrimoni industrial, que el mateix Pla Territorial de Mallorca demana que sigui especialment protegit.

 

Els mateixos tècnics que han fet l’informe reconeixen que hi ha parts singulars de la façana que serien dignes de ser conservades. En base a aquestes consideracions el Consell de Mallorca podria prendre alguna decisió relativa a la preservació de l’immoble a l’empara de l’article 23 de la llei 12/1998 de 21 de desembre de patrimoni històric de les Illes Balears o demanar a l’Ajuntament de Palma que prengui les mesures oportunes per tal que la façana de l’immoble sigui restablerta i preservada en qualsevol projecte futur.

 

Joan Font afirma: “Des de MÉS per Mallorca feim una crida a la consciència col·lectiva i en base a l’article primer de la llei de patrimoni històric demanar la conservació d’edificis que ens recordin el passat creatiu i industrial de les nostres ciutats per al gaudi de les generacions futures. El patrimoni arquitectònic, en aquest cas de Palma, és un tret diferencial més a afegir a la singularitat de les Balears. Un possible reclam publicitari i desestacionalitzador si es fa una aplicació correcta de la llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears”.

 

Es dóna el cas que aquest edifici fou dissenyat per l’arquitecte mallorquí Gaspar Bennàssar entre 1927 i 1928, i és dels ja escassos vestigis industrials que resten a la ciutat de Palma amb una tipologia constructiva modernista o d’Art Nouveau, per tant la no protecció d’aquest be immoble ens exposa a tots els mallorquins a una potencial pèrdua de patrimoni irrecuperable i que no podem permetre i ha de ser la ciutadania qui demani aquesta protecció, per tant animam als ciutadans a demanar la conservació d’aquest i altres bens singulars que ens envolten.

ť
Documents

Recurs d'alçada per protegir Can Bibiloni (166 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: