"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/03/2016

Bel Busquets es converteix en la primera dona secretària general del PSM-Entesa amb el 98% dels vots

Busquets: «Hem vengut aquí per guanyar, perquè volem guanyar la justícia, la igualtat i la llibertat per a aquest país, i això demana la màxima ambició col·lectiva»El 23è Congrés del PSM-Entesa ha triat Bel Busquets com a nova secretària general en substitució de Biel Barceló amb el 98% dels vots. L'acompanyaran la llista que s'ha presentat en bloc Joana Aina Campomar (Pollença) que serà secretària d'organització, Toni Noguera (Palma), Mercè Bujosa (Bunyola) i Miquel Oliver (Manacor) per formar part de la comissió executiva. També faran part d'aquest òrgan elegits en llista oberta Maria Ramon (Esporles), Lluís Apesteguía (Deià), Immaculada Salamanca (Santa Margalida), Joan Font (Petra), Bel Simón (Palma) i Antoni Jaume (Santa Maria).

 

En el seu discurs de pressa de possessió de secretària general, la primera dona triada per aquest partit en 40 anys d'història, Bel Busquets ha reconegut que «ni en el més desbaratat dels somnis hauria pogut imaginar que avui seria aquí, assumint el repte de dur endavant un partit com el PSM-Entesa, que ha representat tant per a aquesta terra i també per a la meva vida». També ha destacat el fet de ser la primera dona a assumir el càrrec expressant «perquè som dones, som aquí! Perquè som dones assumim la responsabilitat, el compromís i la feina».

 

L'afirmació del projecte de MÉS per Mallorca per part del PSM-Entesa, ha estat reiterat per Bel Busquets «amb aquesta executiva que hem elegit avui, ens plantejam reforçar el PSM-Entesa, perquè així volem reforçar MÉS, hi aportam trajectòria, experiència, municipalisme i compromís personal».

 

Per acaba el seu discurs, Busquets ha declarat que «Volem ser una força hegemònica per transformar cap a millor aquesta societat i aquesta terra, per aconseguir el nostre somni col·lectiu. Hem vengut aquí per guanyar, perquè volem guanyar la justícia, la igualtat i la llibertat per a aquest país, i això demana la màxima ambició col·lectiva. El nostre objectiu és molt senzill, i molt potent al mateix temps: fer política perquè la gent visqui millor i sigui més feliç. Per aconseguir-ho, hem d’assumir la responsabilitat de liderar la majoria social que vol un país més just, més igualitari i més lliure».

 

La ponència d'organització que preveu una comissió executiva més àgil amb onze membres (quatre que es presenten en bloc juntament amb el secretari general i sis elegits en llistes obertes), ha estat aprovada amb el 86,7% dels vots. La ponència estratègia que aprofundeix amb el projecte de MÉS ha rebut el suport del 100%. Per la seva part, la ponència política que defineix el PSM-Entesa com un partit independentista i favorable al socialisme democràtic ha estat votada pel 100% de la militància present.

 

Pel que fa als altres òrgans de direcció, la Comissió de Revisió de Comptes ha quedat formada per Francesc Aguiló (Campanet), Joana Aina Roig (Porreres), Pere Trias (Esporles) i Jaume Garau (Palma). Igualment, els membres de la Comissió de Drets i Garanties són Catalina Bover (Vilafranca), Catalina Nicolau (Santa Maria), Coloma Ferrer (Palma), Gabriel Cerdà (Pollença) i Pau Borràs (Palma).

 

El perfil de la nova secretària general

 

Bel Busquets (Son Espanyolet, Palma, 1973) és llicenciada en Filologia Catalana i la seva ocupació és la de professora de secundària. És cooperativista del centre d'Ensenyament Mata de Jonc des de 2001 i en va ser la directora entre 2007 i 2015.

 

Busquets es va començar a implicar en política a l'agrupació local d'Algaida l'any 2001 i es va afiliar al partit el desembre de l'any 2004. La seva tasca a la política algaidina ha estat a través de l'assemblea de l'agrupació, portant la comunicació i formant part de les llistes pel PSM a l'Ajuntament d'Algaida l'any 2003.

 

Va fer el bot a la política mallorquina participant de la llista de la coalició PSM-IV-Entesa al Congrés del Diputats que Miquel Ensenyat va encapçalar l'any 2011. Entrà a formar part de l'executiva del PSM en el congrés de 2012 i des d'aquell any ha estat la responsable en temes d'Educació del PSM-Entesa, primer, i de MÉS per Mallorca després.

 

A les eleccions al Parlament de les Illes Balears l'any 2015 va ser triada, diputada. 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: