"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 22/10/2010

El PSM-EN vol un Pla de Reconversi贸 de la Platja de Palma m茅s respectu贸s amb el patrimoni i amb la tipologia tradicional de s'Arenal

Antoni Verger registra unes al路legacions que demanen esbucar grans hotels obsolets en compte de cases baixes i preveuen la conservaci贸 dels elements patrimonials i la supressi贸 del bulevard de Can Pastilla i del centre comercial de ses FontanellesEl secretari general de la Federació del PSM-EN de Palma, Antoni Verger, ha registrat avui les al·legacions dels nacionalistes al Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma. El líder dels nacionalistes palmesans ha reivindicat la necessitat d'un PRI ambiciós, però al mateix temps "més respectuós amb el patrimoni etnològic i històric de la zona i amb la tipologia tradicional de s'Arenal".

 

Verger ha afirmat que "el PSM-EN aposta per rehabilitació de zones de cases baixes, de tipologia tradicional, en compte dels esbucaments generalitzats en aquestes zones. Nosaltres desitjaríem un Pla de Reconversió Integral que apostàs per esbucar grans hotels obsolets de grans dimensions, i a partir d'aquí obrir zones verdes i esponjaments, i no tant un PRI que actuàs damunt cases tradicionals de planta baixa".

 

El PSM-EN també vol suprimir el bulevard de Can Pastilla (una "actuació injustificada des de tots els punts de vista", segons Verger), així com el centre comercial de ses Fontanelles, ja que els nacionalistes consideren que el titular de la llicència per fer aquest centre comercial no té dret a rebre compensacions urbanístiques, ja que la llicència que va donar l'equip de govern de Cort presidit per Catalina Cirer es va atorgar sense tenir l'autorització pertinent de l'autoritat hidràulica. A més, Verger afirma que "l'entorn de ses Fontanelles ha de conservar els seus valors etnològics, i un centre comercial com el projectat no encaixa amb el model de comerç que el PSM-EN defensa, de petit comerç urbà i de proximitat".

 

El PSM-EN de Palma i Llucmajor també vol replantejar les actuacions en el Torrent dels Jueus, amb l'exigència d'estudis hidràulics previs ja que es tracta d'una "àrea sensible des del punt de vista hidràulic". També planteja la reducció del nombre d'edificis singulars i la seva "incardinació en les demandes de la ciutadania de Mallorca": "seria més lògic apostar per un museu marítim, o un museu de la ciència", ha exemplificat Verger.

 

Entre la quinzena d'al·legacions que ha presentat el PSM-EN n'hi ha que preveuen la conservació dels elements patrimonials de la zona, la preservació d'una toponímia respectuosa amb la identitat i de la cultura mallorquines i l'eliminació dels anomenats falsos urbans.

 

Documents

Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 1 (Torrent dels Jueus) (37 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 2 (ses Fontanelles) (29 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 3 (patrimoni hist貌ric) (28 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 4 (actuacions singulars) (29 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 5 (falsos urbans) (31 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 6 (bulevard Can Pastilla) (28 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 7 (creixements reubicacio) (29 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 8 (habitatges tradicionals) (30 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 9 (usos primera l铆nia) (29 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 10 (grans superf铆cies) (27 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 11 (usos tur铆stics) (30 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 12 (煤s establiments) (30 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 13 (volumetries discordants) (28 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 14 (identitat) (28 KB)
Al路legaci贸 PRI Platja de Palma 15 (coher猫ncia de les actuacions) (28 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: